Arany és ezüst minősítést is kaptunk a 2018-as Magyarországi Németek Országos Borversenyen!

Több mint 700 nedűt értékeltek a Magyarországi Németek Országos Borversenyén, amelyek közül a Borgarázs több bora is a díjazottak közé került!

Idén is díjazták Mecseknádasdon a legjobb borokat: a Magyarországi Németek Országos Borversenyén baji, soproni és szekszárdi pincészetek nyerték el a Magyarországi Németek Fehér- Rozé- és Vörösbora 2018 címeket. A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata közös mustráján versengő legkiemelkedőbb borokat és termelőket ezúttal is nagyszabású díjátadó gálán méltatták.

A sopronitól a szekszárdiig, a mátraaljaitól a kunságin át a villányiig szinte valamennyi jelentős hazai borvidék képviseltette magát a Magyarországi Németek Országos Borversenyén. Rekordszámú, összesen 719 borminta érkezett, és azokat a 45 szakértőből álló, kilenc bizottságra osztott zsűri két teljes napon át kóstolta. A házigazda mecseknádasdiak ezúttal is nagy gondot fordítottak arra, hogy az ország különböző szegleteiből érkezett borszakértők ideális körülmények közt tesztelhessék az egyes minták tisztaságát, illatát, karakterességét, zamatát – tájékoztatott Hetényi János főszervező, a Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesületének elnöke: – Igyekszünk minél elfogulatlanabbnak, igazságosabbnak, pontosabbnak lenni, s ennek érdekében még évekkel ezelőtt kidolgoztunk egy egyedi, kétlépcsős zsűrizési eljárást. Először szétosztjuk ezt a rengeteg bormintát a kilenc bizottság között, majd az első körben jónak minősült borokat egy úgynevezett csúcs-zsűri kóstolja, amely már azonos mércével méri a legfinomabb nedűket. A lényeg az, hogy minden egyes bor maximális lehetőséget kapjon.

 

Eredményeink:

Chardonnay: Arany érem! 790 átvételi szám, 19,10 átlaggal.

Olaszrizling: Arany érem! 789 átvételi szám, 18,75 átlaggal.

Kékfrankos: Ezüst érem! 333 átvételi szám; 18,00 átlaggal.