Bemutatkozás

A borászat nagy szerelem az életemben, ami idestova már 15 éve a mindennapok részévé vált.
Először tematikus kóstolások, majd végzet borászként kisebb-nagyobb sikerek születtek. Ezeket követően döntöttem úgy, hogy ezt szeretném csinálni, és az elmúlt 15 év szorgalmas munkája meghozni látszik a gyümölcsét. Így tudtunk a folyamatos fejlesztések mentén mára egy színvonalas 130 HL technológiai kispincét kialakítani.

Pincénk a Dunakanyar szívében Dunabogdányban található, a településünk régi szőlőtermesztési és borkészítési hagyományokkal rendelkezik. A régi falusi svábházak mindegyike alatt, boltíves borospincék sokasága rejtőzik, amelyek a filoxéra előtti időkben csordulásig voltak borral. Nekünk a hagyományos boltíves pincénk mellett egy modern kis erjesztő tér áll rendelkezésre a borok elkészítésére.

Dunabogdánynak egy saját szőlőfajtája is van a Bogdányi dinka, amelyen hosszú kitartó munkának köszönhetően mára már eltelepítésre került a falu fölé emelkedő kutyahegyi területünkön. Ültetvényeink nagyobb része Dunabogdánytól 29 Km -re találhatók, de terveink között szerepel helyben egy nagyobb ültetvény kialakítása. Továbbá célom, hogy a Dunakanyar kiemelkedő borászatává nőjük ki magunkat, és az idelátogató turisták helyi értékként fogadják a nálunk szerzet élményeket.

Szőlőink

A Mátraaljai borvidékhez tartozó Mogyoródi Hegyközségnél a Gödöllői dombság völgyében a
Kőrősoldal illetve Csereslapos dűlőkben találhatók. Mindösszesen 2,5 hektár saját területtel
rendelkezünk, és mellette további 1 hektárról vásárolunk fel alapanyagot. A termőhelyre inkább a
fehér fajták a jellemzők, de a klasszikus kékszőlők is megtalálhatók.

Fajtáink:
Bogdányi dinka: 0,2 ha
Királyleányka: 0,3 ha
Olasz rizling: 0,4 ha
Zenit: 0,3 ha
Cabernet Franc: 1,3 ha

Galéria